Optimizare PersonalaSĂ TE CUNOȘTI, SĂ TE RESPECȚI, SĂ TE IUBEȘTI, urmând ca apoi să-ți utilizezi puterea dată de această cunoaștere sunt premisele forte pentru a-ți construi întreaga viață așa cum îți dorești, în funcție de dorințele și nevoile tale.

CINE SUNT EU? Este o întrebare pe care adesea ne-o punem. Ați întoarce privirea de la ceilalți, de la lumea exterioară, spre lumea din tine, este o provocare căreia e de preferat să-i dăm curs. Chiar dacă drumul e greu, merită toate eforturile, pentru că premiul cel mare este fabulos, TU ÎNSUȚI.

Prin procesul de interacţiune specific grupului (având o certă şi demonstrată valoare terapeutică), într-un cadru securizat, vei avea ocazia să îţi răspunzi sau să primeşti răspunsuri la întrebările care te preocupă.

Împărtăşindu-şi experienţele, trăirile şi interacţionând unul cu altul, învăţând să asculte şi să vorbească, membrii grupului îşi leagă sentimentele lor, mânia, tristeţea, bucuria, resentimentele sau liniştea de trăirile altora din grup şi astfel grupul îşi creează propria dinamică.

Persoanele care formează un grup vor simţi că nu sunt singurele care au o “problemă” sau mai multe, ci că şi alţii trec prin situaţii similare şi astfel grupul devine o sursă de sprijin într-o perioadă mai dificilă.